Gönderen Konu: Sofra duası  (Okunma sayısı 1621 defa)

Çevrimdışı BentSahra

• Yönetici
  • Üstad
  • *
  • Rep +163/-2
  • 'Gül ' kokusunu aldığım..
Sofra duası
« : 23 Temmuz 2009, 11:21 »
Benim ezberleyip hergün okudugum yemek duam:

Elhamdülillah. Elhamdülillah. Elhamdülillah-illezi et amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel-müslimîn. Elhamdülillahi rabbil âlemîn. Vessalavâti vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammediv ve alâ âlihi ve sahbihi ecmeıyn. Ve'fü annâ vâğfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alâlkavmi-lkâfirîn. (3 kere tekrarlanır) Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedim-bi adedi envâirrızkı velfütûhât. Yâ bâsitullezî yebsüturrizka limey-yeşâü biğayri hisâb. Übsüt aleynâ rızkav-vâsiam min külli cihetim min hazâini ğaybike biğayri minnetim-mehlûkım bimehzı fezli keramike biğayri hisâb. Yâ ekramel-ekramîn. Ve yâ erhamerrâhimîn. İftehilbâbe yâ Ellah. (3 kere tekrarlanır) Yâ Ellahü yâ kâfî. Yâ fettâhhu yâ müfettihu fettih bilhayr. Ellahümmeğfir sâhibe hezêttaâmi velâkilîn. Ellahümmec-al devletehüm dâimen evlâdehüm âlimen sâlihav-velâ tüsellit aleyhim zalime. Ellahümme zidvelâ tenkus ni'meten kesîretem bi hurmetil-fâtiha.

Not: (^) işaretli harfler uzatılarak okunacak.

...

Ceylan olup gelsen çok uzaklardan ,
Merhem olur musun yürek sızıma

"Sol yanım"...

Çevrimdışı kendimce

• Gezgin
  • Rep +6/-3
Ynt: Sofra duası
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2009, 11:28 »
Anlamını da eklemiş olsaydınız daha bilinçli okunurdu sanırım...

Çevrimdışı hacerül esvet

• hacerülesvet
  • Bağımlı Üye
  • Rep +13/-5
  • Bin defa mazlum olsan da bir defa zalim olma.
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2009, 11:32 »

Elhamdülillah. Elhamdülillah. Elhamdülillah-illezi et amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel-müslimîn. Elhamdülillahi rabbil âlemîn. Vessalavâti vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammediv ve alâ âlihi ve sahbihi ecmeıyn. Ve'fü annâ vâğfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alâlkavmi-lkâfirîn. (3 kere tekrarlanır) Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedim-bi adedi envâirrızkı velfütûhât. Yâ bâsitullezî yebsüturrizka limey-yeşâü biğayri hisâb. Übsüt aleynâ rızkav-vâsiam min külli cihetim min hazâini ğaybike biğayri minnetim-mehlûkım bimehzı fezli keramike biğayri hisâb. Yâ ekramel-ekramîn. Ve yâ erhamerrâhimîn. İftehilbâbe yâ Ellah. (3 kere tekrarlanır) Yâ Ellahü yâ kâfî. Yâ fettâhhu yâ müfettihu fettih bilhayr. Ellahümmeğfir sâhibe hezêttaâmi velâkilîn. Ellahümmec-al devletehüm dâimen evlâdehüm âlimen sâlihav-velâ tüsellit aleyhim zalime. Ellahümme zidvelâ tenkus ni'meten kesîretem bi hurmetil-fâtiha.

ellerine sağlık canım cevşen ve kuran  koymuşsun siteye allah razı olsun rabbim cümlemizin sofrasına

bol bol bereket versin canım

prenses

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2009, 12:23 »

evet canım kendimce haklı.
birde anlamını yazarsan bende çok sevinicem.
şimdiden teşekkürler.
Allah razı olsun.

Çevrimdışı BentSahra

• Yönetici
  • Üstad
  • *
  • Rep +163/-2
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2009, 19:04 »

:D hay hay efendim..

Elhamdülillah. Elhamdülillah. (3)

Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur.
Elhamdülillah-illezi et amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel-müslimîn.

Hamd bizi doyuran, sulayan, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.
(Bizi yediren içiren ve Müslümanlardan kılan Allaha hamd olsun..)

Elhamdülillahi rabbil âlemîn(3)
Hamd alemlerin rabbi olan Allaha mahsustur

Vessalavâti vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammediv ve alâ âlihi ve sahbihi ecmeıyn

Salatu selam efendimiz Muhammed s.a.v. ile O´nin al ve ashabının tamamı üzerine olsun.

Ve'fü annâ vâğfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alâlkavmi-lkâfirîn. (3 kere tekrarlanır)
Bizi afv eyle , bizi magfiret eyle , bize rahmet eyle ( Allahım ). sen bizim mevlamızsın kafir kavimler üzerine- galib gelmemiz icin - bize yardım eyle

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedim-bi adedi envâirrızkı velfütûhât.

Allahım rızkın ve fetihlerin her cesidinin adedi kadar, Efendimiz Muhammed Mustafa´ya s.a.v. rahmet eyle.

Yâ bâsitullezî yebsüturrizka limey-yeşâü biğayri hisâb. Übsüt aleynâ rızkav-vâsiam min külli cihetim min hazâini ğaybike biğayri minnetim-mehlûkım bimehzı fezli keramike biğayri hisâb. Yâ ekramel-ekramîn. Ve yâ erhamerrâhimîn.

Ey istedigine rızkı hesabsız olarak yayan Rabbim! Mahlukata minnet ettirmeden, sadece kereminin fazlıyla, kendi gayb hazinelerinden, her cihetten bizim üzerimize hesabsiz olarak rızk sac ; ey ikram edicilerin en cömerdi ve ey merhamet edicilerin en merhametlisi.

İftehilbâbe yâ Ellah. (^)

Ya  ( hayra ait ) her kapiyi ac,Ya  ( hayra ait ) her kapiyi ac,Ya  ( hayra ait ) her kapiyi ac,

(3 kere tekrarlanır)

Yâ Ellahü yâ kâfî. Yâ fettâhhu yâ müfettihu fettih bilhayr.

Ya  ya Kafi , ya Fettah , ya Müfettih ! Hayırlı olarak ac ( hayırlı fetihler nasib eyle )

Ellahümmeğfir sâhibe hezêttaâmi velâkilîn. Ellahümmec-al devletehüm dâimen evlâdehüm âlimen sâlihav-velâ tüsellit aleyhim zalime.

Allahim bu yemegin sahibi ve yiyenleri magfiret buyur. Allahim onlarin devletlerini daim, evladlarini alim, salih eyle.
Onlar üzerine zalimleri musallat etme !

Ellahümme zidvelâ tenkus ni'meten kesîretem bi hurmetil-fâtiha.
Allahim Fatiha suresinin sirri hürmetine, -bize- bir cok nimetler fazlalastır, noksanlastırma
...

"Sol yanım"...

Çevrimdışı BentSahra

• Yönetici
  • Üstad
  • *
  • Rep +163/-2
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2010, 21:38 »
bu nimeti veren ALLAH PEYGAMBERİMİZ RASÜLULLAH
her yemekte derim BİSMİLLAH artsın eksilmesin taşsın dökülmesin
 gerisi kesilmesin hep afiyetle yensin geçmişlerimizin ruhu için saglara selamet
için dertlere derman için ...amin
...

"Sol yanım"...

Çevrimiçi merakiyidir

• Administrator
  • Üstad
  • *
  • Rep +34/-3
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2010, 23:22 »

bu nimeti veren ALLAH
PEYGAMBERİMİZ RASÜLULLAH
her yemekte derim BİSMİLLAH
artsın eksilmesin
taşsın dökülmesin
gerisi kesilmesin
hep afiyetle yensin
geçmişlerimizin ruhu için saglara selamet
için dertlere derman için ...
merakiyidirin tatlıyla gözünün doyması için.

amin
]
/

nisan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2010, 08:13 »

tsk

Çevrimdışı BentSahra

• Yönetici
  • Üstad
  • *
  • Rep +163/-2
« Yanıtla #8 : 06 Temmuz 2010, 19:29 »

:D hay hay efendim..

Elhamdülillah. Elhamdülillah. (3)

Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur.
Elhamdülillah-illezi et amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel-müslimîn.

Hamd bizi doyuran, sulayan, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.
(Bizi yediren içiren ve Müslümanlardan kılan Allaha hamd olsun..)

Elhamdülillahi rabbil âlemîn(3)
Hamd alemlerin rabbi olan Allaha mahsustur

Vessalavâti vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammediv ve alâ âlihi ve sahbihi ecmeıyn

Salatu selam efendimiz Muhammed s.a.v. ile O´nin al ve ashabının tamamı üzerine olsun.

Ve'fü annâ vâğfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alâlkavmi-lkâfirîn. (3 kere tekrarlanır)
Bizi afv eyle , bizi magfiret eyle , bize rahmet eyle ( Allahım ). sen bizim mevlamızsın kafir kavimler üzerine- galib gelmemiz icin - bize yardım eyle

Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedim-bi adedi envâirrızkı velfütûhât.

Allahım rızkın ve fetihlerin her cesidinin adedi kadar, Efendimiz Muhammed Mustafa´ya s.a.v. rahmet eyle.

Yâ bâsitullezî yebsüturrizka limey-yeşâü biğayri hisâb. Übsüt aleynâ rızkav-vâsiam min külli cihetim min hazâini ğaybike biğayri minnetim-mehlûkım bimehzı fezli keramike biğayri hisâb. Yâ ekramel-ekramîn. Ve yâ erhamerrâhimîn.

Ey istedigine rızkı hesabsız olarak yayan Rabbim! Mahlukata minnet ettirmeden, sadece kereminin fazlıyla, kendi gayb hazinelerinden, her cihetten bizim üzerimize hesabsiz olarak rızk sac ; ey ikram edicilerin en cömerdi ve ey merhamet edicilerin en merhametlisi.

İftehilbâbe yâ Ellah. (^)

Ya  ( hayra ait ) her kapiyi ac,Ya  ( hayra ait ) her kapiyi ac,Ya  ( hayra ait ) her kapiyi ac,

(3 kere tekrarlanır)

Yâ Ellahü yâ kâfî. Yâ fettâhhu yâ müfettihu fettih bilhayr.

Ya  ya Kafi , ya Fettah , ya Müfettih ! Hayırlı olarak ac ( hayırlı fetihler nasib eyle )

Ellahümmeğfir sâhibe hezêttaâmi velâkilîn. Ellahümmec-al devletehüm dâimen evlâdehüm âlimen sâlihav-velâ tüsellit aleyhim zalime.

Allahim bu yemegin sahibi ve yiyenleri magfiret buyur. Allahim onlarin devletlerini daim, evladlarini alim, salih eyle.
Onlar üzerine zalimleri musallat etme !

Ellahümme zidvelâ tenkus ni'meten kesîretem bi hurmetil-fâtiha.
Allahim Fatiha suresinin sirri hürmetine, -bize- bir cok nimetler fazlalastır, noksanlastırma

...

"Sol yanım"...

Çevrimiçi merakiyidir

• Administrator
  • Üstad
  • *
  • Rep +34/-3
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2010, 15:59 »
görümcemler yemeğe geldiklerinde,genelde sofraya bayanlar baktığı için doğal olarak sofrada en son ben kalırım. ama tam o an da sağolsun eniştemiz oğluna döner ve -et bakalım sofra duasını der.. bende -bak kısa olanı oku yemek yiyorum  derim ..enişte -hayır ,ben -evet derkennnn  en sonunda benim dediğim olur.. çünkü yiğeni tatlı vermemekle tehdit ederim.. khkh

Elhamdülillah. Elhamdülillah. Elhamdülillah-illezi et amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel-müslimîn. Ve'fü annâ vâğfirlenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ alâlkavmi-lkâfirîn.
aminnnnnnnnnnnn
/

Çevrimdışı BentSahra

• Yönetici
  • Üstad
  • *
  • Rep +163/-2
« Yanıtla #10 : 13 Ekim 2010, 08:25 »
bir başka sofra duası
Elhamdu lillahil lezî edamenâ ve segânâ ve cealenâ minel müslimîn. ve Rahmetüllahi ve berakâtühû alâ Rasûlinâ Muhammedinillezî yuhibbu'l-Eshiyâe ve'l-eğniyâe ve'l-mütımîn. Allahümmecal ni’metenâ dâimen ve dînenâ gâiimen ve evlâdenâ ğâlimen ve lâ tüsallid aleynâ zâlimâ. Allahümmerham sâhibe hazettaami ve'l-âkilîn ve et’ım sâhibe haze'tdaami ve'l-hadirîn ve edımnâ min taâmil cenneti ve esginâ min şerâbil-kevser ve ekrimna bi ru'yeti cemâlike yâ ilâhe'l-âlemîn. lillahi tealel fatiha.
...

"Sol yanım"...

Çevrimdışı BentSahra

• Yönetici
  • Üstad
  • *
  • Rep +163/-2
« Yanıtla #11 : 08 Ocak 2011, 19:31 »

...

"Sol yanım"...

Çevrimdışı ases

• Administrator
  • Bağımlı Üye
  • *
  • Rep +4/-1
    • latif ertas.blogcu.com
« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2011, 12:49 »
Sevgili Sahra; Paylaşımlarından dolayı  tesekkurler,

kirmizigulvx6* kirmizigulvx6 *kirmizigulvx6

bayrak* bayrak *bayrak

TÜRK DİLİNİN BAŞKENTİNDEN SELAMLAR

[ KARAMANIN KOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU ]

Çevrimdışı BentSahra

• Yönetici
  • Üstad
  • *
  • Rep +163/-2
« Yanıtla #13 : 29 Ocak 2011, 13:52 »
 kirmizigulvx6

Türkçe Okunuşu:
Allahümmec'al hezedda'am * Sıhhaten lil Ebdan * Ve nüran fil a'yan * Ve kemalen fil iman * Ve ziyadeten fidda'am * Ve muhabbeten beynel ihvan *  Allahümme zid vela tengus nimeten kesiraten bihurmetil Fatiha.

Anlamı:
Allahım şu yemeği: Bedenlerimiz için sıhhat, gözlerimiz için nur, imanımız için kemal, yemek için ziyadelik, ihvan arasında muhabbet kıl !
Allah'ım fatihanın hürmetine şu çok olan nimeti ziyadeleştir ve noksanlaştırma !

(Amin)
...

"Sol yanım"...

Çevrimdışı kendimce

• Gezgin
  • Rep +6/-3
« Yanıtla #14 : 29 Ocak 2011, 15:09 »
niye bu kadar güzellikler hep bu sitede !...

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal