Vakti zamanında ülkenin birinde bir adam ve oğlu yaşarmış,Adam gayet düzgün yapıda normal bir yaşantısı varmış,ama gel gelelim oğlu,hiçte babasının istediği yolda gitmezmiş,babasının her türlü nasihatlerini dinledikçe:"baba her koyun kendi bacağından asılır dermiş"gel zaman git zaman,bir iki derken babası bakmış çocuğunun yola geleceği yok,bir sabah oğlu uyurken bir koyun kesip,koyunu oğlunun penceresinin karşısına bırakmış.aradan bir iki gün geçmiş oğlan kokudan rahatsız olmaya başlamış.babasına şikayet etmiş,baba şu koyunu ordan kaldırsak çok kötü kokuyor,rahatsız oluyorum,odamda duramıyorum demiş.Babası ise:e evladım hani her koyun kendi bacağından asılırdı?demiş....sevgilerimle
Alıntı yapılan: prenses - 09 Ekim 2009, 16:17Vakti zamanında ülkenin birinde bir adam ve oğlu yaşarmış,Adam gayet düzgün yapıda normal bir yaşantısı varmış,ama gel gelelim oğlu,hiçte babasının istediği yolda gitmezmiş,babasının her türlü nasihatlerini dinledikçe:"baba her koyun kendi bacağından asılır dermiş"gel zaman git zaman,bir iki derken babası bakmış çocuğunun yola geleceği yok,bir sabah oğlu uyurken bir koyun kesip,koyunu oğlunun penceresinin karşısına bırakmış.aradan bir iki gün geçmiş oğlan kokudan rahatsız olmaya başlamış.babasına şikayet etmiş,baba şu koyunu ordan kaldırsak çok kötü kokuyor,rahatsız oluyorum,odamda duramıyorum demiş.Babası ise:e evladım hani her koyun kendi bacağından asılırdı?demiş....sevgilerimleHer koyun tabiki kendi bacagından asılır..Biri bize deseki yanlış yapıorsun sana ne dememek lazım..sen mi çekiceksin cezasını ben çekicem diyoruz..tsk
ibretlik hikaye de tabiki ne me lazımcılık yapmamak gereksonunda hikayedeki gibi kokusu bize kadar gelir...Bir zamanlar anlar içinde mahkûm duyguları olanlar!ilgilinin dikkatine derim
sorun bu sanırım ...çürük elma kalmalımı gitmeli mi ?diyenler el kaldırsın..
Alıntı yapılan: kendimce - 09 Ekim 2009, 16:50sorun bu sanırım ...çürük elma kalmalımı gitmeli mi ?diyenler el kaldırsın..bence çürük elmayı ilaçlamalı ona bir şans daha vermeli,yeniden çürürse o zaman ayırmalı,prensesce
ilaçlama her insan yapmamalı derim bilene yaptırmalıeee ne de olsa o bir elma değil bir insan bak prenses ne derim bilmiş ol...Dost; yürektir bunu bil Ayni zamanda evinde Dostuna ve evine dikkat et Ne ekersen kendinde bulursun Kendini bil kendini bul Sonra çık yola koyul Ne istersin nereye gidersin Gündüz yerde kaza edersin Her kazada feveran edersin Sonra da şikayet edersin Her işte vardır bir hikmet Olanı görüp bilmektir marifet Olacak olanı da önlemek Bunun için de eğitmektir Önce kendini sonra diğerini Her koyun kendi bacağından Bırakırsan asılırsın kafandan Sonra da bulursun hatayı Dışarıdan
çok güzel düşünüyorsun da uygulayan kim yada kimler derimÖnemli olan her zaman doğruda olmak Neyin niye kime bunun nedenini bulmak Herkesle dost ol arkadaş ol sabırlı ol Ama önce kendinle mesele bunu anlamak kendimce