BAYRAM DA YAPMIYI Bİ DENEYİM Ben alabilirim.Nerden öğrendiniz baklava açmayı? tesekkürler
daha öğrenmedim nasibim anlatmış tarife göre yapacam ama zehirlenirseniz karışmam
hazır yufka ile olmaz mı
BUDA KONU MANKENİMİZ TORUNUM NERİMAN HANIMAFİYET OLSUNNN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN NİCE BAYRAMLARA
BAYRAM DA YAPMIYI Bİ DENEYİM SANA GÖNDEREYİM Mİ NASİBİM
bayramın en güzel günleri hiç şüphesiz ki,en cok sevdiklerimizle bir arayageldigimiz anneanne ve babaanne sofraları.kurban bayramını dört gözle beklememize sabep olan anne sofralarını ve bayram menünüzü sizlerden de bekliyoruzMALZEMELER :1 su bardağı sütılık olacak1 yumurta1 su bardağı cicek yağıaz tuz bir cimdikaldığı kadar unben sert yoguruyorum biraz 2pk nişasta (buğday)dövülmüş ceviz2 su bardagı sıvıyag(üzeri için)ŞERBETİ İÇİN :3,5Su bardağı toz şeker3su bardağı subir kac damla limon suyuYAPILIŞI :Sütü ,yumurtalarimizi , ciçek yağı hepsini karıştırıyoruz,sonra unu katıyoruz, burada aldığı kadar un katıyoruz, biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamur kıvama gelince yarım saat dinlendiriyoruz.Hamur dinlendikten sonra fındıktan biraz büyük parcalara ayırıyoruz. 40 tane minik yuvarlaklar elde edelim.baklavamız dört katlı olacak,Sonra bu yuvarlakları parçayı tek tek merdane ile cay tabağı büyüklüğünde acıyoruz,aralrına nişasta ile unu karıştırıp söyle elimizle tuz eker gibi ekiyoruz.bu sır hamurun yapışmaması için bu 10 parçayı açtıkça üst üste koyuyoruz, tamamlandıktan sonra hepsi bir arada iken yani 10 taneyide ustuste bir halde uzun oklava ile ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. merdane ile denemeyin olmuyor tepsimizi yaglamıyoruz..ilk katımızı koyuyoruz. Üzerine bol bol dövülmüş cevizimizi serpiyoruz.Diğer 3 katıda aynı sekildie bitiriyoruz her kata bol bol ceviz serpiştiriyoruz.en süte bir tane tek ceviz büyüklüğünde alıp acıyoruz ve onun üsütne ceviz serpmiyoruzkesiyoruz fırına vermeden.fırına verip kabarmaya baslayınca cıkartıp 2 su bardagı kızgınhyagı cozzz siye üzerine döküp tekrardan fırına veriyoz ve bekliyoz kızarsın diye fırından cıkıncada üzerine ılınmış önceden hazırladıgımız surubu döküyoruz veeeee gelsin misafirlerbir sey diyimmi size öyle güzel oluyorkii kabark kabarık aynen resimdeki gibinasibim özel baklava tarifidir. tarif sevgili anneme aittir..AFİYET OLSUN CANLARIM.
S.A EFENİM senelerdir ağızlarımızda lezzet bırakannefis Karadenize has olarak bildiğim Giresun Burma Tatlısınıda ben tarif edeyim dedim Hazırlamasından anlamam pek ama Damak tadım iyidirGELELİM MEŞHUR (BURMA) TATLIMIZARondoda fındık çekilir (öğütülür) eskiden havanda dövülürdüBaklavalık hamur nişastayla açılırAçılan yufka dörde bölünür her parçasına Bir çorba kaşığı fındık içi konulur Rulo şeklinde Oklava ile sarılırVe iki ucundan Oklavaya Sarılan hamur Bir araya toplanır ve Oklava çekilir Bu şekilde hamur tepsiye dizilir Fındık yağı veya çiçek yağı sıcak bir şekilde Yemek kaşığı ile hamurun üzerine dökülür 180 veya 200 derece Fırında pişirilirİsteğe bağlı olarak baklava balı gibi Bal (şerbet) yapılıp üzerine dökebilirsiniz Tavsiyemiz ilk baştan hazırlanan fındık içine Toz şeker ilave ederek balsız kuru yenmesidir Tercihimiz kuru olarak yenilmesidir Afiyet olsunBUDA KONU MANKENİMİZ TORUNUM NERİMAN HANIMAFİYET OLSUNNN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN NİCE BAYRAMLARA
ŞAM TATLISIM a l z e m e l e r1/2 bardak un,1/2 bardak irmik,1/2 bardak şeker,1/2 bardak sıvı yağ,1/2 bardak yoğurt, 3 adet yumurta,1 adet vanilya ve kabartama tozu, 2 su bardağı şeker (şurubu için),2 su bardağı su,Yarım limon suyu. HAZIRLANIŞI: Bir çukur kap içinde malzemelerin hepsi konur ve iyice karıştırılır. Bu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılarak önceden iyice ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerine önceden hazırlanmış kıvamı (şurubu) soğuk olarak dökülür ve hindistan ceviziyle süslenerek servise sunulur. (Kıvamı için iki bardak şeker, limon suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır