S.A EFENİM senelerdir ağızlarımızda lezzet bırakannefis Karadenize has olarak bildiğim Giresun Burma Tatlısınıda ben tarif edeyim dedim Hazırlamasından anlamam pek ama Damak tadım iyidirGELELİM MEŞHUR (BURMA) TATLIMIZARondoda fındık çekilir (öğütülür) eskiden havanda dövülürdüBaklavalık hamur nişastayla açılırAçılan yufka dörde bölünür her parçasına Bir çorba kaşığı fındık içi konulur Rulo şeklinde Oklava ile sarılırVe iki ucundan Oklavaya Sarılan hamur Bir araya toplanır ve Oklava çekilir Bu şekilde hamur tepsiye dizilir Fındık yağı veya çiçek yağı sıcak bir şekilde Yemek kaşığı ile hamurun üzerine dökülür 180 veya 200 derece Fırında pişirilirİsteğe bağlı olarak baklava balı gibi Bal (şerbet) yapılıp üzerine dökebilirsiniz Tavsiyemiz ilk baştan hazırlanan fındık içine Toz şeker ilave ederek balsız kuru yenmesidir Tercihimiz kuru olarak yenilmesidir Afiyet olsunBUDA KONU MANKENİMİZ TORUNUM NERİMAN HANIMAFİYET OLSUNNN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN NİCE BAYRAMLARA
Alıntı yapılan: Gülce - 26 Kasım 2009, 11:13ŞAM TATLISIM a l z e m e l e r1/2 bardak un,1/2 bardak irmik,1/2 bardak şeker,1/2 bardak sıvı yağ,1/2 bardak yoğurt, 3 adet yumurta,1 adet vanilya ve kabartama tozu, 2 su bardağı şeker (şurubu için),2 su bardağı su,Yarım limon suyu. HAZIRLANIŞI: Bir çukur kap içinde malzemelerin hepsi konur ve iyice karıştırılır. Bu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılarak önceden iyice ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerine önceden hazırlanmış kıvamı (şurubu) soğuk olarak dökülür ve hindistan ceviziyle süslenerek servise sunulur. (Kıvamı için iki bardak şeker, limon suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılırsevgili gülce talı şahane olmuş ellerinize sağlık bayramda sizdeyiz dermişim ;D ;D ;D hayırlı bayramlar
ŞAM TATLISIM a l z e m e l e r1/2 bardak un,1/2 bardak irmik,1/2 bardak şeker,1/2 bardak sıvı yağ,1/2 bardak yoğurt, 3 adet yumurta,1 adet vanilya ve kabartama tozu, 2 su bardağı şeker (şurubu için),2 su bardağı su,Yarım limon suyu. HAZIRLANIŞI: Bir çukur kap içinde malzemelerin hepsi konur ve iyice karıştırılır. Bu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılarak önceden iyice ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerine önceden hazırlanmış kıvamı (şurubu) soğuk olarak dökülür ve hindistan ceviziyle süslenerek servise sunulur. (Kıvamı için iki bardak şeker, limon suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır