Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
22 Mayıs 2012, 05:34
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Takvim
Giriş Yap
Kayıt Ol
''Oku Emrinin Muhatablarıyız"
»
Edebiyat Defteri
»
Hikayeler
»
İyilik yap denize at...
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İyilik yap denize at... (Okunma sayısı 365 defa)
prenses
Ziyaretçi
İyilik yap denize at...
«
:
03 Mayıs 2010, 12:29 »
Birgün Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri "kuddise sirruh" bir deniz kenarına gitmiş. bir mecusi bol miktarda yem almış, denizdeki balıklara yem atıyormuş. cüneydi bağdadi hazretleri "kuddise sirruh", ne yapıyorsun, demiş. mecusi; yem atıyorum, sevap kazanacağım demiş. Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri, senin sevap kazanman için, evvela iman etmen lazım. sen müslüman değilsin, hangi sevaptan bahs ediyorsun, demiş. mecusi; peki benim bu balıklara yem verdiğimi o bahs ettiğin Allah görüyor mu, demiş. Cüneydi Bağdadi Hazretleri; vallahi billahi görüyor, onun bilmediği, onun görmediği bir şey yoktur ki, demiş. mecusi, bu da bana yeter, demiş.
Aradan seneler geçmiş. Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri hacca gitmiş, tavaf ederken bakmış, mecusi de tavaf ediyor, gözyaşı döküyormuş. cüneyd-i bağdadi hazretleri, burada ne işin var, demiş. o beni gördü demiş. nasıl gördü deyince, sen gittikten sonra içimde bir nur parladı. baktım balıkların hepsi kelime-i şehadet getiriyor, ağaçlara baktım, kelime-i şehadet getiriyor, ben de kelime-i şehadet getirmeğe başladım. senin rabbin beni gördü, o gördüğü için de buraya geldim ve sana bir nasihat vereceğim: " iyilik yap, denize at, balık bilmezse, hâlık bilir." işte hâlık bildi ve beni mecusi iken mümin yaptı." demiş
BentSahra
Yönetici
Üstad
Rep +163/-2
Ynt: İyilik yap denize at...
«
Yanıtla #1 :
04 Mayıs 2010, 05:51 »
tsk tsk prex
...
Ceylan olup gelsen çok uzaklardan ,
Merhem olur musun yürek sızıma