Aşkİşidin ey yârenler Kıymetli nesnedir aşk Değmelere bitinmez Hürmetli nesnedir aşk Dağa düşer kül eyler Gönüllere yol eyler Sultanları kul eyler Hikmetli nesnedir aşk Kime kim vurdu ok Gussa ile kaygu yok Feryad ile âhı çok Firkatli nesnedir aşk Denizleri kaynatır Mevce gelir oynatır Kayaları söyletir Kuvvetli nesnedir aşk Miskin Yunus neylesin Derdin kime söylesin Varsın dostu toylasın Lezzetli nesnedir aşk Yunus Emre
MÜKEMMEL ELLERİNE SAGLIKFeryat etsem duyulmaz ki Duyan olmaz feryadimi Agit yaksam bilinmez ki Gören olmaz agitimi Yine Rabbim, Yine Rabbimdir beni gören ve duyan Yine Kendim, Yine benim ALLAH'ima avuc acan
Hayatta önüne çıkan şeyler karşısında kendi içine çekilerek o şeylerden iyice istifade edebilmen için, yaşadığın olayda mutlaka bir faziletin, bir hayrın olacağını hatırla. Eğer güzel bir kız veya bir delikanlıya meyledersen, kendini günahlardan korumak için, içinde ( perhiz-imsak) denilen güçlü bir meziyeti bulacaksın. Eğer karşına zahmet, müşkülat çıkarsa, yine içinde cesareti bulacaksın. Şayet küfürle hakaretle karşılaşırsan rıza ile sabrı bulacaksın. Ûluhiyet sana en acı felaketlere bile mukavemet edebilmen için, çeşitli silahlar ihsan etmiştir. Sana rûh büyüklüğü, kuvvet, sebat, sabır vermiştir. Senin bunlardan istifade edebilmen lazımdır. Eğer hayattan şikayet edersen hiç olmazsa ilahi gücün sana verdiği silahları kullanmayıp yere atmış olduğunu itiraf et.”[4]
Alıntı yapılan: nasibim - 27 Ağustos 2009, 04:36Hayatta önüne çıkan şeyler karşısında kendi içine çekilerek o şeylerden iyice istifade edebilmen için, yaşadığın olayda mutlaka bir faziletin, bir hayrın olacağını hatırla. Eğer güzel bir kız veya bir delikanlıya meyledersen, kendini günahlardan korumak için, içinde ( perhiz-imsak) denilen güçlü bir meziyeti bulacaksın. Eğer karşına zahmet, müşkülat çıkarsa, yine içinde cesareti bulacaksın. Şayet küfürle hakaretle karşılaşırsan rıza ile sabrı bulacaksın. Ûluhiyet sana en acı felaketlere bile mukavemet edebilmen için, çeşitli silahlar ihsan etmiştir. Sana rûh büyüklüğü, kuvvet, sebat, sabır vermiştir. Senin bunlardan istifade edebilmen lazımdır. Eğer hayattan şikayet edersen hiç olmazsa ilahi gücün sana verdiği silahları kullanmayıp yere atmış olduğunu itiraf et.”[4]
Alıntı yapılan: BentSahra - 30 Mart 2010, 16:37Alıntı yapılan: nasibim - 27 Ağustos 2009, 04:36Hayatta önüne çıkan şeyler karşısında kendi içine çekilerek o şeylerden iyice istifade edebilmen için, yaşadığın olayda mutlaka bir faziletin, bir hayrın olacağını hatırla. Eğer güzel bir kız veya bir delikanlıya meyledersen, kendini günahlardan korumak için, içinde ( perhiz-imsak) denilen güçlü bir meziyeti bulacaksın. Eğer karşına zahmet, müşkülat çıkarsa, yine içinde cesareti bulacaksın. Şayet küfürle hakaretle karşılaşırsan rıza ile sabrı bulacaksın. Ûluhiyet sana en acı felaketlere bile mukavemet edebilmen için, çeşitli silahlar ihsan etmiştir. Sana rûh büyüklüğü, kuvvet, sebat, sabır vermiştir. Senin bunlardan istifade edebilmen lazımdır. Eğer hayattan şikayet edersen hiç olmazsa ilahi gücün sana verdiği silahları kullanmayıp yere atmış olduğunu itiraf et.”[4]
Ya ağlamasın hiç kimseYa da gülmesin şu her zaman gülenlerYa kimsede olmasın para denen illetYa da paylaşmasını öğrensin paralı milletYa kimse söylemesin sevdiğiniYa da yapsınlar sevginin şu asıl tarifiniya şu bayramlar hiç yaşanmasın Ya da bayramlarda et yemeyen kalmasınBİZE O’NU ANLAT>>Sahralar zalimlere olan öfkesinden mi kızgın>Yoksa ashabın bedeninden akan kanlar mı yangın>Sen söyle ey bedir,sen söyle ey uhut>Mekke yolların dile gelsin,bize O’nu anlatsın>Sevdasını haykırsın,güzelliğini anlat ümmetine>Ay mübareğin nurunu anlatsın karanlık çöl gecelerine>Kokusunu anlat güllere ama solmak bilmeyenlere>Çünkü O kışı olmayan bir bahar>Bütün çiçekler birleşse yine de nafile kokar>Tebessüm edişini anlat,rahmet bakışlarını>Şefkatinde ki ilacını mü’minlere olan göz yaşını>>Bize O’NU anlat ey hzHatice>Annelerin annesi,efendimizin kutlu teslisli>Nasıl sadık olduğunu anlat,anlat ki:>Şimdi zevcelerine ihanet eden,zinadan haya etmeyen>Biçareler secdelere kapansın,gözyaşıyla Allah’a yalvarsın>Ve emanet edilen eşlerine nimet nazazarıyla baksın>>Bize O’nu anlat ey hz Hamza>Sen ki Allah’tan başkasına boyun eğmeyen bir yüreksin>O’na nasıl kalkan olduğunu anlat,anlat ki:>Yıllardır uyuyan kalpler bir şahlanışla dirilsin>Gözlerden perdeler insin kılıçlar Allah için bilensin>Efendimizi anlat bizlere ey hzBilal>Kırbaçlar bedeninde yara açtıkça kamçılanan imanını>Muhammed demenin tadını,anlat varlığın sultanını>Şimdi ezanlar okunurken kulaklarımız duymaz oldu>Alınlarımız secdeden uzak,söyleyin bizlere ne oldu>Ey kalp,ey göz ve kulak>Bize O’nu anlat ey hzOsman>Hayalı imanlı gençlere iffetli kızlar nasıl nikahlanır>Anlat anlat ki:>Haramları seven kalpler yerinden sökülsün>Yasakları çiğneyen gözler hakiki gençler görsün>Kızlarını dünyalıklara değişen hainler rasülullahtan ders alsın>Hatalarını anlayıp onlara sahip çıksın>Bize O’nu anlat ey dünya>En kıymetli misafirin kimdi,en çok Allah’ı kim sevebildi>Üzerinde ki toprağa basan en yürekli ayak kime aitti>Hadi söyle haykır alemlere Ahmed diye>Varlığımın sebebi sensin diyeYiNE RABBiM, YiNE KENDiMFeryat etsem duyulmaz kiDuyan olmaz feryadimiAgit yaksam bilinmez kiGören olmaz agitimiYine Rabbim,Yine Rabbimdir beni gören ve duyanYine Kendim,Yine benim ALLAH'ima avuc acanKus olup ucsam gökyüzündeYine özgür olamam kiDaldan dala konarken asik olurum güleAma karsiligini bulamam kiYine baglanirim sevdigimeYine aglarim kavusamadim diyeNe gören olur yine beniNe duyan olur sesimiYine Rabbim,Yine Rabbimdir bana güc verenYine Kendim,Yine ben olurum Rabbimden derman isteyenBulut olsam keske, hep yukarda kalsamBembeyaz halimle masumiyet sacsamAma olmazki yine, olmaz aglamadanAglamazsam eger ben,Olurum topraklari, cicekleri aglatanGünes olsamda olmaz kiGece cökünce kaybolurumYildiz olsam ay olsamSabahleyin yok olurumHersekilde heryerdeYalnizim bir bicimdeYok duyanim yok bilenimBilmem ki nerde sevenimYine Rabbim,Yine Rabbimdir tek dilegimYine Kendim,Yine tek dileyen benimHep var olup her yerde olanBir ALLAH'tir ALLAH ebedi kalanInsan olsun hayvan olsunBu dünya yalandir yalanCiceklerde bitkilerdeSoluyor zamani gelince güllerdeTüm kainat tüm evrenSon bulacak bu dünyada kiyamet günündeYiNEYine ALLAH'tir siginacak limanimizYiNE Yine ALLAH'tir en sonunda varacagimiz kapimizYiNEYine KENDiMiZiZ sonumuzu hazirlayanimiz Ey Sevgili Uyurken seni seyretti Mışıl mışıl uyuyordun daldım gittim; Hayaller alemine daldım görmedin beni,Seni alıp götürdüm cennet bahcesine Çiçekler icinde cenneti seyrettin Tahtın ortadaydı, layik olduğun yer, Aman ne güzelmişsin sen meğer Davanın çiçekleri bitmiş üstünde Uykudan eser kalmamış gözünde ''Uyku olur mu'' diyorsun cennet icinde? Kevser kıyısından uçuyorsun haz içindeİşte Dünya'da çektiklerim, işte ben ''Sen git'' diyorsun bana, ''hayal istemem'' Derken hayal alemim bitiverdi Ey sevgili yar! Korkma, Hayalle gerçek arasında, ramak var
Hayatta önüne çıkan şeyler karşısında kendi içine çekilerek o şeylerden iyice istifade edebilmen için, yaşadığın olayda mutlaka bir faziletin, bir hayrın olacağını hatırla-Cömert ol, ama savurgan olma; ölçülü harca, ama cimri olma.-