Gönderen Konu: KORKULU RÜYA ''EVLİLİK''  (Okunma sayısı 783 defa)

Çevrimdışı AY_ISIGI

• Eski Üye
  • Rep +31/-0
KORKULU RÜYA ''EVLİLİK''
« : 14 Eylül 2010, 18:37 »
Kimileri yuva kurmak için can atar kimileri bekarlık sultanlık der kimi evlilikten ilk senede bıkar gider:D ama şu bir gerçek ki herkes evlilikten korkar oldu sizce neden?
Yürek cilveli kız edasındadır çoğu zaman
Kader keskin bir nişancı
Hüzün aslında sevinçle eski bir dosttur bunu bilen
Yaşlı görünmeyen bir hancı
Yar gidicidir yaren hem kalıcı
Yar ele yar olan sana el olan bir yabancı
Hak şimdilik alcaklı
Yarab(c.c)ver bana peygamber sabrı
Mutluluk çal kapımı

Çevrimdışı kendimce

• Gezgin
  • Rep +6/-3
Ynt: KORKULU RÜYA ''EVLİLİK''
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2010, 19:02 »

KORKULU RÜYA ''EVLİLİK''
Bizler
Hani deriz ya hep
gençlerimizin ayrı ayrı kulağına
önce sımsıcak sarılarak fısıldayarak
seni çok seviyorum diye

evlilik ise haykırmak !...
seni çok seviyorum diye

hep mutluluğa genç aday sen ol!
Mutlu olun birlikte...
unutmayın ki
mutluluk hep yanıbaşınızda...
utandırmayın onu!
ömür boyu misafiriniz olarak
heyecanınızla flört etmeye
dedikten sonra...
seni çok seviyorum diye

mutlu olun birlikte derim….

kirmizigulvx6

Çevrimdışı AY_ISIGI

• Eski Üye
  • Rep +31/-0
« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2010, 19:55 »

Bu senede bekar gezecem:D
Kader keskin bir nişancı
Hak şimdilik alcaklı
Mutluluk çal kapımı

Çevrimdışı gullerhurmetine

• Administrator
  • Kalfa
  • *
  • Rep +18/-4
  • evli 5 kız sahibi . maksat ilahi rıza .
    • AşK DediĞiN Ya Allah'tan GeLmeLi...Ya Allah İçİn OLmaLı...Ya Da Allah'a ULaşTıRMaLı; YoKSa YerLe BiR OLmaLı...
« Yanıtla #3 : 14 Eylül 2010, 20:56 »

bence korkular yersiz evlilikten korkan bence baglanmaktan korkuyor eyer evlilik baglanmaksa birkaç düyüm daha atın ki hiç çözülmeyelim bir 15 yıldaha baglanalım allah ömür verirse.

Çevrimiçi merakiyidir

• Administrator
  • Üstad
  • *
  • Rep +34/-3
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2010, 09:42 »
Kimileri yuva kurmak için can atar kimileri bekarlık sultanlık der kimi evlilikten ilk senede bıkar gider:D ama şu bir gerçek ki herkes evlilikten korkar oldu sizce neden?
AY ,
valla bekarlık sultanlık.. khkh

İnsan tek kişiyle evlendiğini düşünsede sorumluluklar erken doğan çocuk gibi giriverir hayatımıza..evlilik yaşı ülkemizde büyüdüğü için erkek ya da bayan hayatın gerçeklerini görüyor..kendi ailesinde ki evliliklerde sorunluysa vay haline..kimse mükemmel olmadığı gibi evliliklerde mükemmel değildir..sorun her yerde,sadece orta yolu bulmak önemli... zaman alıdığı kesin,biraz sabır sadece .. Hürmete katılıyorum;

bence korkular yersiz evlilikten korkan bence baglanmaktan korkuyor eyer evlilik baglanmaksa birkaç düyüm daha atın ki hiç çözülmeyelim bir 15 yıldaha baglanalım allah ömür verirse.
amin ecmainnnnnnnnnn qwe
/

prenses

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2010, 10:08 »

Korkma gülüm koorkma,
ne demiş atalarımız,

yerine düşersen gül olursun,yerine düşmezsen kül olursun....

ne kadar çok sevsende çok iyi tanıdığını sansanda bir insanın  yudumu yudumuna değmeden ne olduğunu anlayamazsın...

evlilik şans talih işi,nasip,kısmet işi,
analar kızlarına taht kurmuş ama baht kuramamış....

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın,inşallah,benim çocuklarımıda:)

Ama evlilik saygı sevgi işidir,bir taraf ağır bastığında diğer tarafın alttan aldığı evlilkler uzun ömürlü oluyor...

Allah'ın izniyle 16 yılı geride bırakıcaz bir ay sonra...

Rabbim tüm isteyenlere hayırlı birer eş,hayırlı evlatlar,iyi geçimler versin...
yani gülüm sen ne dersen de,
tek elle tapşin olmuyo:)

hep benim dersen o evde geçimde olmaz,hiç bişey olmaz:)

azcıkta sensin demeyi bilecen,eşine eşin olduğunu,erin olduğunu hissettirecen,
kimsenin yanında küçük düşürmeyecen...

Çevrimdışı kendimce

• Gezgin
  • Rep +6/-3
« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2010, 15:53 »
 khkh gülüyorsam size değil prensese gülüyorum

korkuların kızı olursun derler ya.
Mühürlenir dudakların
Bir kara vurgundur göğsünde.
Yangın ve sen,
Siyah ve sen,
Beyaz da sensin göremezsin.

Kırılır her biri kalem kalem
Kölesi olduğun kâğıt parçalarında
Yanlış ağaçlara tırmanırsın bilirim
Onlar korkularındır senin.

bu korkularımızı yenmemiz gerek...

kirmizigulvx6

Çevrimdışı AY_ISIGI

• Eski Üye
  • Rep +31/-0
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2010, 02:25 »
merak da haklı güzel bir açıklama yapmış prenses ablam da ikisi de haklı evet...
benim annem de evlilikde şunu diyor anam gülmedi ki danası gülsün:)
anne bunun anayla alakası yok diyorum ben gülmedim sen gül kızım diyor:)
hayrlısı bakalım herkes burda yani bekarlar düğünlerine siteyi çağırır sanırım...
prenses abla bana koltuk alcak zatend
:)
Kader keskin bir nişancı
Hak şimdilik alcaklı
Mutluluk çal kapımı

Çevrimiçi merakiyidir

• Administrator
  • Üstad
  • *
  • Rep +34/-3
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2010, 09:40 »

Evlenmekten korkuyor musunuz? 

Evlilik korkusu, kişinin çevresinde ve ailesinde yaşadığı olumsuz evlilik örneklerinden edindiği bilgiler doğrultusunda yaşadığı bir korkudur. Ayrıca psikolojik olarak yaşanan bir bağlanma korkusu olabilir. Bunu aşmak için önyargısız yaklaşım sergilemeli, fedakâr olunmalı, paylaşımcılığı öğrenmeli, bencillikten uzak durmalıdır.

Gençlerin çoğunlukla mutlu bir rüya gibi düşündüğü evlilik, kimilerinin de korku dolu kâbusu haline gelebiliyor. Çevresinde gördüğü olumsuz evlilik örnekleri veya evlendikten sonra alması gereken sorumlulukların korkusu yüzünden birçok çift mutluluk hayallerini evlilik aşamasında bitiriyor. Özellikle büyük şehirlerde yalnız yaşamayı bir yaşam tarzı olarak seçen gençlerin oranı giderek yükseliyor. Reem Nöropsikiyatri Merkezi'nden nöroloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, birçok kişiyi derinden etkileyen evlilik korkusu ve sebeplerini anlattı. Evlilik korkusu, kişinin çevresinde ve ailesinde yaşadığı olumsuz evlilik örneklerinden edindiği bilgiler doğrultusunda yaşadığı bir korkudur. Ayrıca evlilik korkusu psikolojik olarak yaşanan bir bağlanma korkusudur. Karşı tarafa bağımlı yaşamak, onun fikirlerini önemsemek bazı insanları yalnız yaşamanın doğru olduğuna iter. Farklı kültürlerde ve farklı ailelerde yetişen kişiler birden kendilerini bu zorlu kurumun içine sürüklemek istemez. Bir başkasının sorumluluğunu almak herkes için kolay bir durum değildir. Çünkü evli olduğunuz zaman sadece kendiniz için yaşayamazsınız. Çoğul düşünerek bu doğrultuda kararlar almanız gerekir. Yeri geldiğinde fedakâr olmanız, maddi ve manevi imkânlarınızı buna göre ayarlamanız gerekir.

Evlilik korkusunun sebepleri

Evlilik korkusunun sebebi çevre ve aile olabilir. Kişinin anne ve babasının mutsuz ve sürekli tartışıyor olması bu korkuyu doğurabilir. Ayrıca çevresinde yaşayan evli çiftlerin kavgalarına ya da tartışmalarına şahit olması da bu korkuyu artırabilir. Kişi çelişkiler yaşar, kendisinin de mutsuz bir birlikteliğinin olacağına inanır. Evlenmekten vazgeçer ve evlilik kurumuna olan ilgisi de zamanla yok olur. Uzun zaman tek başına yaşayan insanlar da başka bir insanla birlikte yaşamayı kabul etmekte zorlanıp evlilikten kaçabilir. Evlilik korkusu mutlu bir ailede yaşamış çocuklarda da görülebilir. Mutlu bir ailede büyüyen çocuk mükemmeliyetçi bir ruh halinde olur ve karşı taraftan da bunu bekler. İlişkisinde yaşadığı en küçük tartışmada bile onun anne ve babası kadar mutlu bir beraberliğinin olamayacağını düşünmeye başlar. Bir başka deyişle fazla mükemmeliyetçi olmak da bu korkunun oluşmasına sebep olabilir.

Ailevi ve çevresel baskılar nedeniyle boşanmanın zor olması da evliliği engelleyen nedenlerden biridir. Kişiler evlenince bir daha ne olursa olsun boşanamayacağını düşünürler. Ayrıca nişan, düğün merasimlerinin geleneksel uygulamaları ve bunların meydana getirdiği stres de insanı evlilikten uzaklaştırabilir. Daha iyi eş bulma düşüncesi de, evliliği zorlaştırır. Önüne çıkan adayları, ekonomik, kültürel ve eğitim alanında daha iyisini bulurum düşüncesi ile beğenmemek, bir süre sonra insanı kronik bekârlığa götürebilir.

Kılıbık olma korkusu, evlenince birçok ev işine ortak katkı sağlama, özellikle eşi çalışıyorsa mutfak ve temizlik işlerine katılma ihtimali de kişileri evlilikten uzaklaştırabilir. Onlar için annelerinin evinde özgür ve rahat yaşamaları daha cazip gelebilir. Bazı kişiler de evlilik sürecinde, giderek hayatlarının rutine gireceğini ve monotonlaşacağını düşünür. Bunların dışında aile sorumluluğu dediğimiz anne ve baba olmak, ileride doğan çocuğa bir hayat sunmaya çalışmak da evlenme düşüncesinde olan bir bireyi evlilikten uzaklaştırabilir.

Evlenmesi riskli olan insanlar

Narsist kişilik bozukluğu olanlar evliliklerinde büyük sorunlar yaşayabilir. Egoist, ileri derecede bencil, paylaşımı sevmeyen kişilerin evlilikleri her zaman risk taşır. Sosyal uyum bozukluğu ya da asosyal kişilik bozukluğu olanların evlilikleri eğer eşlerden biri çok fedakâr değilse genellikle boşanma ile sonuçlanır. Asosyal ya da antisosyal kişilik bozukluğu olan gençleri 'evlenirse normale döner, huyları düzelir' gibi gerekçelerle evliliğe teşvik etmek, karşı tarafı mağdur edebilir.

Evlilik korkusunun belirtileri

Evlilikten kaçan kişiler bağlanmaktan korktukları için uzun süreli birlikteliklerden kaçar. Yalnız yaşamanın en doğru yaşam biçimi olduğuna inanır. Daha çok bekâr ve yalnız yaşayan insanlarla görüşmek ister. Fazla mükemmeliyetçi düşünür. Bencil yaklaşımları olabilir.

Evlilik korkusunu aşmak için

Kişi kendine olan güvenini üstün tuttuğu gibi başkalarına olan güvenini de üstün tutmalı. Önyargısız yaklaşım sergilemeli, fedakâr olunmalı. Paylaşımcılığı öğrenmeli, bencillikten uzak durmalı. Doğru bir ilişkiden neler beklediğini tam anlamıyla düşünmeli. Düzgün, düzenli ve disiplinli yaşamak, kişisel başarının anahtarlarından biridir. Bu ise çoğu kez evlilikle mümkün olabilir. Aile, toplumun en küçük ünitesidir. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı ailelerden oluşur. Sağlıklı evlilikler bir toplumun en sağlam dinamikleridir. Bu nedenle düzenli, başarılı bir yaşam ve sağlıklı, uzun ilişkiler yaşayabilmek için gerekirse psikolojik destek almaktan da kaçınmamalıdır.

ZAMAN

/

prenses

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2010, 10:06 »
khkh gülüyorsam size değil prensese gülüyorum

korkuların kızı olursun derler ya.
Mühürlenir dudakların
Bir kara vurgundur göğsünde.
Yangın ve sen,
Siyah ve sen,
Beyaz da sensin göremezsin.

Kırılır her biri kalem kalem
Kölesi olduğun kâğıt parçalarında
Yanlış ağaçlara tırmanırsın bilirim
Onlar korkularındır senin.

bu korkularımızı yenmemiz gerek...

kirmizigulvx6

ne gülüyon?

Çevrimdışı ases

• Administrator
  • Bağımlı Üye
  • *
  • Rep +4/-1
    • latif ertas.blogcu.com
« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2010, 10:54 »

Korkma gülüm koorkma,
ne demiş atalarımız,

yerine düşersen gül olursun,yerine düşmezsen kül olursun....

ne kadar çok sevsende çok iyi tanıdığını sansanda bir insanın  yudumu yudumuna değmeden ne olduğunu anlayamazsın...

evlilik şans talih işi,nasip,kısmet işi,
analar kızlarına taht kurmuş ama baht kuramamış....

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın,inşallah,benim çocuklarımıda:)

Ama evlilik saygı sevgi işidir,bir taraf ağır bastığında diğer tarafın alttan aldığı evlilkler uzun ömürlü oluyor...

Allah'ın izniyle 16 yılı geride bırakıcaz bir ay sonra...

Rabbim tüm isteyenlere hayırlı birer eş,hayırlı evlatlar,iyi geçimler versin...
yani gülüm sen ne dersen de,
tek elle tapşin olmuyo:)

hep benim dersen o evde geçimde olmaz,hiç bişey olmaz:)

azcıkta sensin demeyi bilecen,eşine eşin olduğunu,erin olduğunu hissettirecen,
kimsenin yanında küçük düşürmeyecen...

Sevgili Arkadaşlar ; Evlilik Müessesi kutsal bir müesssedir bu Müessese,
Fedakarlık ister,Hoşgörü ister,Sabır ister,ben sevgili torunumun görüşlerine katılıyorum.

Ve size bir  gerçeği ifade edeyim; Yaşım 17,idi sene 1968. bir arkadaşımla beraber eşimin,
babasının evine gittik o yıllarda köyümüzde elektirik yoktu şimdiki eşimde gaz lambasının ışığında
oya örüyürdu o an dikkatimi çekti bir an bakıştık, ve ben içimden dua ettim; dedimki ALLAH'ım
bu kızı bana yaz dedim, Aynı köyde olmamıza rağmen ben kendisini daha önceleri ne hikmetse
görmemiştim ve,ve Hamdolsun RABBİM duamı kabbul etti, ve şimdiki eşimle 41. yıldır evliyiz ha ,
hep iyi günlerimiz olmadı tabiarada sırada kavgalarımız,vesairelerimiz mutlaka oldu ancak bunlara sabırla
katlanmasını bildikve şuda bir gerçek'ki en fazla fedakarlık gösteren'de ben oldum.

belki benim bu yazıma güleceksiniz ama hepsi gerçek, bakın bir yuvayı yıkmak  çok kolay,
ama yapmak çok zor burada en çok hoşgörü gösterecek kişi erkek'tir,

Sevgi ve saygılarımla. khkh. khkh. khkh. khkh. khkh. khkh. khkh. khkh. khkh. khkh. khkh...!

kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6,

[/color][/size]
TÜRK DİLİNİN BAŞKENTİNDEN SELAMLAR

[ KARAMANIN KOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU ]

Çevrimdışı Sakit

• Gülce
  • Bağımlı Üye
  • Rep +4/-0
  • ....
« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2010, 16:08 »
şuda bir gerçek'ki en fazla fedakarlık gösteren'de ben oldum.

razı eline alkis alkis

yengeme laf yokkk rot love

Çevrimdışı kendimce

• Gezgin
  • Rep +6/-3
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2010, 18:33 »

İnançlar
Korkuların
Dönüşümüdür
Onları
Kalbimizde
Hissedebiliyorsak
Eğer

KORKULU RÜYA ''EVLİLİK''

Cevabımız yakında olacak inşallah..
dilerim ki diğer üyelerde farklı yaklaşımlardan
konuya açıklık getirirler...

kirmizigulvx6

Çevrimdışı Sakit

• Gülce
  • Bağımlı Üye
  • Rep +4/-0
  • ....
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2010, 08:51 »

KORKULU RÜYA ''EVLİLİK''
Bizler
Hani deriz ya hep
gençlerimizin ayrı ayrı kulağına
önce sımsıcak sarılarak fısıldayarak
seni çok seviyorum diye

evlilik ise haykırmak !...
seni çok seviyorum diye

hep mutluluğa genç aday sen ol!
Mutlu olun birlikte...
unutmayın ki
mutluluk hep yanıbaşınızda...
utandırmayın onu!
ömür boyu misafiriniz olarak
heyecanınızla flört etmeye
dedikten sonra...
seni çok seviyorum diye

mutlu olun birlikte derim….

kirmizigulvx6

evlilikte imza atmak sahip olma rahatlıgı getiriyor.ve aşk bitiyor.bence evli insanlarda aşık olabiliyor.ve başkalarıyla birlikte olabiliyor.
asıkken sevdigimizin a rzularına karsılık verebilmek için hep en güzel halimizle ortada oluyoruz hep en güzel kıyafetle,en etkiliyici halimizle..evlenince kadınlar kendilerine bakmııyorlar...kadınlar en paspal halleriyle ortada geziniyorlar.dırdır ediyorlar.aynı şey erkekler içinde gecerli..bu sahip olmanın verdigi rahatlıktan kaynaklanıyor.kadınlar bence eşlerine ilk zamanlardaki gibi davranmalı.

evlilik dayanısma ve güvendir.yeni bir aşk geldiginde sevgiyi unuttursa da  sevgi hep orada duruyor.kalemize döndüğümüzde cocuklarımızla oldugumuzda aşkı unutuyoruz iyiki evliyim ve cocuklarım var di,yoruz.

Çevrimdışı ases

• Administrator
  • Bağımlı Üye
  • *
  • Rep +4/-1
    • latif ertas.blogcu.com
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2010, 09:52 »

evlilikte imza atmak sahip olma rahatlıgı getiriyor.ve aşk bitiyor.bence evli insanlarda aşık olabiliyor.ve başkalarıyla birlikte olabiliyor.
asıkken sevdigimizin a rzularına karsılık verebilmek için hep en güzel halimizle ortada oluyoruz hep en güzel kıyafetle,en etkiliyici halimizle..evlenince kadınlar kendilerine bakmııyorlar...kadınlar en paspal halleriyle ortada geziniyorlar.dırdır ediyorlar.aynı şey erkekler içinde gecerli..bu sahip olmanın verdigi rahatlıktan kaynaklanıyor.kadınlar bence eşlerine ilk zamanlardaki gibi davranmalı.

evlilik dayanısma ve güvendir.yeni bir aşk geldiginde sevgiyi unuttursa da  sevgi hep orada duruyor.kalemize döndüğümüzde cocuklarımızla oldugumuzda aşkı unutuyoruz iyiki evliyim ve cocuklarım var di,yoruz.

kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6...!!!

sevgili arkadaşlar ; bu konuda Nasibime katılıyorum ve diyorum ki ; Evlilikte fedakarlığı yani, Evlliliğin devamını,
idame ettirmek karşılıklı sevgi ve saygıya dayanıyor,bu konuda evli çiftlerde en fazla fedakarlık  Erkek'e düşüyor,
Nasılmı izah edeyim ; Malumunuz olduğu üzre ALLAH cc. Hz. Ademi Toprak'tan yarattı detaylara fazla girmeyeceğim ;
Havva Anamızı ise , Hz. Ademin sol  Eğey kemiğinden yarattı bildiğiniz gibi Eğey kemikler eğri oluyor bu Yradılış,
itibariyle böyledir, Hal böyle olunca  İSLAM PEYGAMBERİ  EFENDİMİZ Hz. MUHAMMED  MUSTAFA'nın bu konudaki Hş.,
anlıyoruzki ;{ KADINI ALLAH cc. Hz. ADEMİN EĞEY KEMİĞİNDEN YARATTI ONU DOĞRULTMAYA KALKMAYIN KIRARSINIZ,
OLDUĞU GİBİ KABUL EDİN  VE KADINLARA İYİ DAVRANIN } Demiştir bu Hş. ten anlıyoruzki kadınlara iyi muamele edilmesini,
ve olduğu gibi kabul edilmesini ve kadınlara değer verilmesini anlıyoruz.

ve kısaca bütün yük yine Erkek'lere düşüyür bütün sorumluluk Erkekte odaklanıyor,

Saygılarımla.

kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6 kirmizigulvx6

i

TÜRK DİLİNİN BAŞKENTİNDEN SELAMLAR

[ KARAMANIN KOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU ]

GoogleTagged - Etiketler

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal