BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİMSelamunaleykumİyi insanın alametleri olur da kötü insanın olmaz mı?Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam bunu da bizlere haber vermiş.haber verirken sayfalar dolusu değil, bazen bir cümle ile neticelendirmiş, bazen bir tek kelime ile.öyle derin manalar taşırki cildler dolusu kıtaplar meydana çıkar.Efendimiz aleyhisselatuvesselam: Kimseyi ağır yük altında koymamış işleri kolaylaştırmış, sözlede olsa insanlara fazla kelamla eziyet etmemiş.Bir sahabi geldi Ey Allahın Rasulü: bana öyle bir nasihatta bulun ki; ..... bir daha sorma ihtiyacı duymayayım.Peygamber aleyhisselatuvesselam efendimiz kısa ve öz ifadesi ile şöyle buyurdular;"Allah a inandım de sonra dosdoğru ol."Bir başkasıda nasihat istediğinde: Yalan dan uzak durmasını söylemişo sahabi ne yaparsa bu kelime gözünün önüne geldiğini ve asla yanlış iş yapamadığını beyan etmiştir.yalan bir şeyi farklı yapmak, özü değiştirmek,aslından başka ifade etmek,hakkı hakkı olana vermemek,gerçeği ters yüz etmek, yaradanı kabul etmemek değil mi?Kötü insanın alametlerini bize beyanı şöyledir Efendim Peygamberim Hz Muhammed sallalahualeyhivesellem:Hz İbnu Amr İbn ul As ra anlatıyor: Rasulullah aleyhisselatu vesselam buyurdularki:" Dört haslet vardır; kimde bu hasletler bulunursa o kimse halis münafıktır. Kimde de bunlardan biri bulunursa, ona bırakıncaya kadar kendinde nifaktan bir haslet var demektir: Emanet edilince hıyanet eder, konuşunca yalan konuşur,söz verince sözünde durmaz,husumet edince haddi aşar."
sevgili hacerül esvet ..Yazılarınız ve eklediğiniz konular o kadar güzelki , eksiğide olmadığı için yorum yapamıyorum ... Okumadığımızı düşünmeyin lütfen sevgiyle kalın tesekkürler a.r.o
aşk kervanında bir garip yolcuyum .aşkın yüreğimde taşar efendim .güller ikliminin mecnun kuluyum .vuslatın dağları aşar efendimbeni sensizliğin narında yakma .hasret zincirini boynuma takma.uzanan elimi tutta bırakma.bu kul sensiz nasıl yaşar efendim. çorak topraklarda inen yağmurdan.hakikat yolunda parlıyan nurdan.geceyi gündüze mührünü vurdun.sen yoksan ümmetin naçar efendim. belki günahkarım ne olur sakın kınama . hasretlik çektirip beni sınama .ayrılık sonunda vuslat var ama.ne diye tüm yollar uzar efendim. geliver bulanık sular durulsun.zalimin zulmüne hesap sorulsun.insanlık tarumar artık kurtulsun.gönüller seninle çoşar efendim.bu kul sana koşar efendim..